Vormgeving

Een goed product staat of valt met een goede vormgeving. Die bepaalt of uw boodschap duidelijk over het voetlicht wordt gebracht. Dat geldt voor bedrukte speelkaarten maar ook voor legpuzzels, memo-spellen en andere spellen. Die vormgeving kan klassiek zijn of modern, 'design' of laagdrempelig. Dat heeft te maken met de uitstraling die u het spel wilt geven.

C1000 basis kwartet met extra grote kaarten.

De keuze van het te gebruiken materiaal speelt een belangrijke rol bij de uitstraling van het uiteindelijke spel. Een kaartspel op voordelig enkelvoudig sulfaatkarton is een goed werkend weggevertje waar ontvangers blij van kunnen worden. Maar een echte bridger die aan competities meedoet zal aan kaarten van echt speelkaartenkarton de voorkeur geven.

Een memo-spel op 320 grams karton ziet er prachtig uit en is natuurlijk heel goed geschikt om per post te verzenden. Maar de 'echte' memo-kaartjes van ca. 1,5 mm dik, zoals u die kent van de speelgoedwinkel kunnen kleine kinderen makkelijker oprapen en uitsorteren.

Ook de technische aspecten van de vormgeving zijn belangrijk. Dat een ontwerp er op een beeldscherm leuk uitziet wil nog niet zeggen dat het ook de juiste kwaliteit heeft voor drukwerk.

Onze professionele vormgever kan een goed ontwerp voor u maken dat voldoet aan alle technische eisen. En de kosten vallen erg mee. Het is toch zonde om honderden euro's aan drukwerk te laten maken en daarbij een paar tientjes op de vormgevings- en opmaakkosten te bezuinigen zodat het eindresultaat onbevredigend is?

De kosten van vormgeving en opmaak zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen maar we kunnen u altijd, vooraf (na overleg) een bindende totaal-prijsopgave voor de vormgevings- en opmaakkosten geven.

Technische kwaliteit

Voor drukwerk geven we de voorkeur aan pdf bestanden die zijn opgebouwd in druk-kleuren (CMYK of PMS) en niet in beeldschermkleuren (RGB). Bij het ombouwen van beeldschermkleuren naar drukwerkkleuren kunnen onverwachte kleurveranderingen optreden.

Ook willen we graag dat alle 'grafische elementen' zoals lijnen, logo's en letters zoveel mogelijk gevectoriseerd zijn. Gevectoriseerde bestanden zijn onbeperkt uit te vergroten zonder kwaliteits verlies. Bitmap bestanden vertonen bij uitvergroting een 'schaakbord' of 'tegeltjes' patroon. Bij drukwerk worden deze afbeeldingen minder gestoken scherp.

Om de drukwerkbestanden aan te maken is kennis van het drukwerkproces noodzakelijk en moet er met de juiste programmatuur gewerkt worden. Bij deze programma's kunt u denken aan Adobe Illustrator, Photoshop, InDesign, Freehand en dergelijke. Maar bijvoorbeeld een opmaak die is gemaakt in Microsoft Word of Excel is niet geschikt om mee te gaan drukken.

Geïnteresseerd?

Als u meer wilt weten over de producten van Fortuna Speelkaarten, dan kunt ons telefonisch benaderen (020-345 28 22) of onseen e-mail (info@fortuna-speelkaarten.nl) sturen.
U kunt ons ook via het offerte aanvraag-formulier vragen om contact met u op te nemen.

 

 

Algemeen
-- - Alle producten op een rijtje
--
- Offerte aanvraag formulier

Speelkaarten
-- - Speelkaarten algemeen
-- - Kaartformaten
-- - Kaartsymbolen
-- - Verpakking speelkaarten

Kwartetspellen
-- - Kwartetspellen algemeen
-- - Standaard formaten
-- - Afwijkende formaten
-- - Verpakking kwartetspellen

Speciale kaarten
-- - Speelkaarten, eigen plaatjes
-- - Aktie- & verzamelkaarten
-- - Motivatie- & inspiratiekaarten
-- - Training- & instructiekaarten
--
- Andere kaartspellen
-- - Planning-Poker

Legpuzzels
-- - Legpuzzels algemeen
-- - Puzzels in kleine oplage
-- - Plano puzzels
-- - Puzzels in doos
-- - Maxi- & mini-puzzels
-- - Briefkaartpuzzels

Memo-spellen
-- - Memory-spellen
-- - Bordspellen

Voorraad artikelen
-- - Standaard kaartspellen
-- - Restpartijen

Ontwerp en productie
-- - Vormgeving
-- - Speciale- en bordspellen
-- - Onze studio
-- - Specificaties

Algemeen
---- Fortuna Speelkaarten
---
- Speelkaarten vroeger
-- - Speelkaarten nu
-- - Contact
--
- Offerte aanvraag formulier