Andere kaartspellen

De gewone speelkaarten met Harten, Schoppen, Klaver en Ruiten kent u natuurlijk. Maar er bestaan ook vele andere spellen die gespeeld worden met kaarten. Misschien heeft u als kind het spel 'pesten' gespeeld, of het 'zwarte pieten' kaartspel. En zo bestaan er vele spelletjes.

Fortuna speelkaarten produceert en/of ontwikkeld in samenwerking met PubArt kunstprojecten speciale spellen. U kunt deze spellen laten aanpassen met uw eigen logo/uitstraling op de verpakking of het hele spel.

Zwarte pieten kaartspel

Oorspronkelijk werd het spel in nederland gespeeld door de klaver boer uit een gewoon kaartspel te halen. Van de 3 overgebleven boeren of 'pieten' zijn er dan 2 'rood' en eentje 'zwart'.

Het spel gaat erom dat je paren maakt, bijvoorbeeld twee rode vrouwen, twee zwarte azen enz. Uiteindelijk blijft een van de spelers zitten met de laatste kaart, de 'zwarte piet'. Dat is de verliezer. De winnaar is degene met de meeste paartjes.

Met ons 'memory en zwartet pieten spel' kun je het 'zwarte pieten' kaartspel spelen, maar met de kaartjes kun je, als je de enkele 'zwarte piet' verwijderd, ook memory spelen.

Pesten

Bij dit kaartspel hebben de meeste kaarten geen functie, maar bij bepaalde kaarten staat op de kaart een opdracht, bijvoorbeeld dat de volgende speler 5 kaarten moet pakken, of dat de speelrichting omdraait.

Degene die als eerste al zijn kaarten kwijt is, wint!

Er was eens...

Dit spel is eigenlijk geen kaartspel. Er is ook geen echte 'winnaar' of 'verliezer'. In dit gezelschapsspel gaat het erom om, uitgaande van de steekwoorden die op de kaarten staan, een mooi, spannend, onzinnig, ontroerend of misschien wel heel erg eng verhaal te vertellen.

De verteller trekt 4 steekwoorden die in het verhaal moeten voorkomen. Verder bepaalt de inventiviteit, inlevingsvermogen en fantasie van de verteller (en wellicht ook van de overige aanwezigen...) hoe het verhaal loopt.

Poekelen

Een spel waarbij gedichten worden voorgelezen. Bij dit gezelschapsspel leest een van de aanwezigen het begin van een gedicht voor. Degene die de juiste illustratie bij het gedicht aanwijst, en de laatste regel opleest, krijgt een punt.

Naast het spelen van het spel, heeft het ook een educatieve functie. Het spel biedt een aanleiding om bijvoorbeeld over de betekenis van gedichten en poëzie, literatuur en beeldende kunst in het algemeen van gedachten te wisselen. Wat denk je dat er staat. En staat dat er eigenlijk wel want, zoals Matinus Nijhof heeft geschreven, 'lees maar, er staat niet wat er staat...'.
Of er kan gesproken worden over de afbeelding die bij de gedichten horen.Vind je deze toepasselijk, of juist niet?

Geïnteresseerd?

Als u meer wiltweten over de producten van Fortuna Speelkaarten, dan kunt ons telefonisch benaderen (020-345 28 22) of ons een e-mail (info@fortuna-speelkaarten.nl) sturen.
U kunt ons ook via het offerte aanvraag-formulier vragen om contact met u op te nemen.

 

 

Algemeen
-- - Alle producten op een rijtje
--
- Offerte aanvraag formulier

Speelkaarten
-- - Speelkaarten algemeen
-- - Kaartformaten
-- - Kaartsymbolen
-- - Verpakking speelkaarten

Kwartetspellen
-- - Kwartetspellen algemeen
-- - Standaard formaten
-- - Afwijkende formaten
-- - Verpakking kwartetspellen

Speciale kaarten
-- - Speelkaarten, eigen plaatjes
-- - Aktie- & verzamelkaarten
-- - Motivatie- & inspiratiekaarten
-- - Training- & instructiekaarten
--
- Andere kaartspellen
-- - Planning-Poker

Legpuzzels
-- - Legpuzzels algemeen
-- - Puzzels in kleine oplage
-- - Plano puzzels
-- - Puzzels in doos
-- - Maxi- & mini-puzzels
-- - Briefkaartpuzzels

Memo-spellen
-- - Memory-spellen
-- - Bordspellen

Voorraad artikelen
-- - Standaard kaartspellen
-- - Restpartijen

Ontwerp en productie
-- - Vormgeving
-- - Speciale- en bordspellen
-- - Onze studio
-- - Specificaties

Algemeen
---- Fortuna Speelkaarten
---
- Speelkaarten vroeger
-- - Speelkaarten nu
-- - Contact
--
- Offerte aanvraag formulier